CityVisionMagazine

Trei coroane.. Un tron… Doua domnii intunecate

După cum am scris într-un articol anterior, luna această a fost dedicată seriei care le are în prim plan pe Katharine, Arsinoe și Mirabella, cele trei regine cu un destin întunecat. Spre deosebire de primele două volume, cartea „Două domnii întunecate” m-a captivat de la prima pagină, intriga apărând încă de la începutul primului capitol.

Două domnii întunecate – Kendare Blake

An apariţie: 2019
Autor: Kendare Blake
Colecţie: Leda Edge
Editura: Corint
Titlu Original: Two Dark Reigns

Sumar: Katharine a așteptat toată viața să urce pe tron. În sfârșit, a sosit și momentul lui Katharine, dominată de furia reginelor moarte. Dar mulți îi contesta domnia, iar neliniștea ei crește cu atât mai mult cu cât nu știe ce s-a întâmplat cu surorile sale. Apoi, întru totul misterios, valurile încep să aducă la țărm cadavre, iar insula Fennbirn este cuprinsă de panică.  

Ascunse pe continent, Arsinoe și Mirabella încearcă să-și vadă de viață departe de tot ceea ce au pierdut. Însă curând simt chemarea insulei; Arsinoe este bântuită de viziuni cu legendara Regină Albastră, moartă cu sute de ani în urmă. După ce se împrietenește cu o războinică pe nume Emilia, Jules află că există o armată a rebelilor care urmăresc să uzurpe tronul și care vor ca ea să conducă atacul.

Coroană a fost câștigată, dar reginele sunt departe de a fi învinse.

Părerea mea: Katharine a ajuns să fie regină, așa cum a și visat deși aproape că a murit pe Domeniul Breccia. Aceasta revine la viață ajutată de reginele moarte care încep încet-încet să pună stăpânire pe ea, iar mintea îi este tulburată de gândurile pe care le-a împrumutat de la acestea. Totuși ea este regina aleasă și binecuvântată de Zeiță. Regina care urmează să conducă insula cu inteligență și mână de fier. Regina moartă și înviată. Aceasta este calea, urmată de sute de ani, de o mulțime de surori, separate în copilărie, crescute pentru a se urî una pe cealaltă, iar cea mai puternică, curajoasă și plină de har fiind cea care va urca pe tronul însângerat și își va ucide surorile. Spre deosebire de reginele din trecut, Katharine nu și-a omorât surorile, iar întunericul continuă să se reverse asupra celor trei tinere. Pe lângă vocile reginelor moarte, misterioasa ceață și uzurpatorii sunt cei care nu îi dau pace, făcându-i domnia și mai dificilă.

Pe continent, Arsinoe începe să o viseze pe Regina Albastră, care se dovedește a fi o uzurpatoare, așa cum vor descoperi și cititorii, căci adevărata Regină a fost ucisă și altcineva i-a luat locul. Dacă primele două volume nu m-au captivat așa cum se întâmplă cu alte cărți, aceasta le-a depășit surprinzător de mult.  

Relația lui Billy și Arsinoe a întâmpinat multe obstacole pe parcursul acestei cărți, datorită faptului că fata păstrează unele secrete. Dar Billy nu renunță la ea cu ușurință și încearcă să îi fie alături atât cât i se permite. La fel încearcă și Pietyr, cel care a vrut odată să o ucidă pe Katharine și acum este iubitul ei, de vreme ce nu poate fi otravit de atingerea sa. În timp ce ea este posedată de reginele din trecut, Pietyr devine cel care încearcă sa o salveze. Este vocea rațiunii de care Katharine are nevoie, acea coloană vertebrală pe care ea nu o are… Uneori. În timp ce încearcă să fie calmă și înțelegătoare, își dorește să devină mai puternică și să zdrobească pe oricine o provoacă.

Finalul acestei cărți este absolut uimitor, devenind din ce în ce mai întunecat. Prin acțiunea abundentă, povestea sângeroasă și personajele întunecate, Blake reușește să creeze finaluri fantastice, revoltătoare, pline de suspans și răsturnări de situație, care să te facă să îți dorești continuarea imediat ce ai terminat de lecturat volumul.

Citatul preferat? „O regină domește, o altă regină se înalță.”

Mulțumesc Libris.ro pentru cartea primită! Nu uita că și în acest an, mesajul Libris este următorul: nu ignora cărțile și nu vei uita de tine însuți! Pornește în călătoria în care te vei redescoperi și reinventa!

#RespectYourself, oferă-ți timp pentru lectură!

https://www.libris.ro/doua-domnii-intunecate-kendare-blake-LED978-606-793-556-1–p10878597.html