CityVisionMagazine

Iubeste-ti zâmbetul și dă-i sănătate!

Fata si in special zambetul au un impact puternic in societate deoarce atrage atenţia mai mult decât alte manifestări mimico-gestuale; acest aspect  ne-o demonstrează şi faptul că poate fi perceput de la o distanţă la care nu observăm încă trăsăturile feţei unui individ (până la 90 de metri).

Un zâmbet frumos și sănătos ne pune în evidență și ne face mai încrezători, ne întinerește cu câțiva ani buni! Cu cât zâmbetul nostru este mai îngrijit, radios, autentic, cu atât viața noastră va deveni mai bună. Dinții închiși la culoare ne fac să părem mai în vârsta și mai neângrijiți.

Zâmbetul la care visăm nu este complicat de obținut și menținut. Iată câteva sugestii de la medicul stomatolog Samyra Popescu despre importanța igienei dentare, cum sa menținem dinții sănătoși prin prevenție, albirea naturală a dinților și despre impactul alimentației asupra dinților.

Menținerea igienei orale este important să se facă zilnic, minim de două ori pe zi dimineața și cel mai nelipsit seara. Dimineața dinții se perie normal pe fiecare față a dintelui apoi se folosește apa de gură. Seara este important să folosim în ordinea descrisă: ața dentară, în fiecare spațiu interdentar, periajul dentar și apoi apa de gură. De cele mai multe ori în cursul zilei nu reușim să periem dinții iar în această situație este indicat să facem autocurățirea cu un fruct : măr, morcov,pară sau să folosim gumă de mestecat fără zahăr.

Prevenția este întotdeauna mai importantă decât tratamentul! Vizitele la medicul stomatolog la șase luni pentru controlul periodic și pentru o igienizare profesională (detartraj,periaj,Air-Flow) joacă un rol foarte important în menținerea sănătații și frumuseții zâmbetului.

Albirea naturală a dinților nu se poate realiza decât prin menținerea dinților albi. Pentru aceasta este indicat să se evite pe cât posibil sau să se reducă consumul de alimentele și băuturi care  colorează intens dinții, cum sunt: cafeaua, vinul roșu, tutunul, anumite ceaiuri, sfecla roșie, coacăze,zmeură, afine, mure, ciocolata, sucurile și alimentele ce conțin coloranți alimentari. Dacă se consumă aceste alimente sau băuturi este indicat să se facă imediat periajul dentar pentru a nu rămane pete inestetice pe suprafața dintelui.

 Alimentația are un impact puternic asupra sanatații orale. Dieta naturală ajută la păstrarea unei danturi sănătoase dar și a unei structuri osoase bune. Legumele, fructele,semințele de toate felurile, folosite crude în alimentație reduc apariția plăcii bacteriene, produc autocurățire și masează gingiile, stimulând astfel circulația sanguină. Laptele, brânza și iaurturile prin conținutul bogat de calciu, protejază dinții prin combaterea carențelor de minerale. Proteinele, în special cele din carnea de vită și curcan sunt bogate în fosfor, contribuind astfel  la menținerea dinților sănătoși și la reducerea riscului de apariție a cariilor.