CityVisionMagazine

Ce mai vedem la cinema in perioada urmatoare?

Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă. Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei. Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Astfel, Abigail întrevede o șansă de a se întoarce la rădăcinile ei aristocratice. În timp ce problemele politice devin destul de consumatoare pentru Sarah, Abigail descoperă oportunitatea de a deveni însoțitoarea reginei. Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile și nu va lăsa nicio femeie, bărbat, politică sau iepure să îi stea în cale.

Trailer – https://www.youtube.com/watch?v=M2ElRtIRCHg

Două culturi diferite se întâlnesc atunci când un american de origine italiană din lumea de rând din Bronx devine șoferul unui pianist de muzică clasică, acesta aflându-se într-un turneu de concerte în partea de sud a Statelor Unite ale Americii. Un film amuzant, care oferă o perspectivă diferită unei prietenii, Green Book: O prietenie pe viață este regizat de Peter Farrelly și îi are în distribuție pe Viggo Mortensen și Mahersala Ali, ambii nominalizați la Premiile Oscar 2019.

În 1962, când Anthony „Tony Lip” Vallelonga (Viggo Mortensen) rămâne șomer, el este de acord să devină șoferul muzicianului Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) timp de două luni, pe durata unui tur în sudul Statelor Unite ale Americii. Surprins să descopere că Dr. Shirley este afro-american, Tony este inițial reticent în a accepta locul de muncă, dar banii sunt prea buni pentru a trece cu vederea oferta.

Cu o educație aleasă, rafinat și artistic, Dr. Shirley vorbește mai multe limbi străine, are trei doctorate și este creatorul unei forme inovatoare de muzică, în timp ce Tony este un om obișnuit, apropiat de familia sa, un italian cu o atitudine zeflemistă dar iubește muzica rock’n’roll și puiul prăjit. La început, cei doi se ceartă din orice, de la mâncare la muzică, însă ei se regăsesc într-o lume care îi disprețuiește și devin prieteni într-un mod neașteptat. Șocat văzând realitățile cotidiene ale afro-americanilor din Sudul segregat, Tony devine cel mai mare admirator al lui Don, iar acesta răsplătește loialitatea lui Tony ajutându-l cu scrisorile de dragoste trimise soției.

Green Book: O prietenie pe viață este un film distractiv despre doi bărbați diferiți, dar ambițioși, care trec peste barierele rasiale, clasă și educație pentru a forma o legătură profundă și durabilă. Dincolo de presupunerile și stereotipurile inițiale, prietenia lor demonstrează puterea de schimbare a toleranței și înțelegerii, două valori statornice care continuă să rezoneze și astăzi.

Trailer – https://www.youtube.com/watch?v=RwJKCw57Ab0

Acțiunea noului film „Captain Marvel” are loc în 1995, când Carol Danvers (Brie Larson), fost pilot în U.S. Air Force, devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei. După un stagiu de pregătire în Starforce, o unitate militară de elită de pe planeta Kree, Carol se întoarce pe Pământ, cu o mulțime de întrebări fără răspuns despre trecutul și identitatea ei. Abia sosită, Carol e prinsă în mijlocul unui conflict intergalactic între două rase de extratereștri, având planeta noastră drept miză și câmp de bătaie. „Captain Marvel” vine cu o poveste nou-nouță despre o perioadă încă nevăzută din istoria Universului Cinematografic Marvel.

Trailer

Cu sprijinul autorităţilor spaniole, poliţia română pune la cale un plan îndrăzneţ şi periculos deopotrivă pentru a demasca o organizaţie criminală şi a-l captura pe lider.

Comedia se instalează odată cu vizita unui oficial spaniol care îi pune în mare dificultate pe funcţionarii români. La „Hola, mamacita, Shakira, Pique” se rezumă tot vocabularul lor în spaniolă şi cam tot atâtea înţeleg ei din directivele oficialului. „Pornim în misiune, dar care-i aia?” Evident, lucrurile devin amuzante.

Noroc că există şi oameni competenţi care să se ocupe de intervenţia în forţă. O echipă de șase fete de la forţele speciale, miniştri, comisari, un şofer nedumerit, un infractor cu identitate ascunsă şi un funcţionar plin de pofte, cu toţii se pun în mişcare.

Un film independent regizat de Iura Luncaşu, comedia „Faci sau Taci” a fost realizată cu sprijinul Vertical Entertainment şi The Story Lab, divizia de conţinut a agenţiei internaţionale Dentsu Aegis Network. Din 22 martie în cinematografele din toată ţara.

Trailerul filmului poate fi vizionat aici: https://youtu.be/CqB_4998TGM  

O producție nWave Pictures, animația „Corgi, Cățeii Reginei” urmărește aventura lui Rex, cel mai iubit câine al monarhiei britanice. Rătăcit și departe de palatul regal, simpaticul corgi ajunge la un club de lupte pentru câini și este forțat să se confrunte cu tot felul de rase canine, unele mai ciudate ca altele. În toată această aventură epică și încercările lui de a se întoarce la stăpână, Rex se va îndrăgosti iremediabil și se va descoperi pe sine altfel decât se credea.

Una dintre cele mai ambițioase producții animate europene, „Corgi, Cățeii Reginei” are premiera în cinematografele din țară începând cu 15 martie, în varianta 3D, dublată în limba română. Un film distribuit de Vertical Entertainment.

*Cofinanţat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene (Creative Europe Media).

Trailerul filmului poate fi vizionat aici: https://youtu.be/R6AHe5xYkHg

Dumbo, un elefănțel născut cu niște urechi disproporționat de mari, e obiectul glumelor nesărate în circul ajuns aproape în faliment, condus de Max Medici. Numai că atunci când descoperă că urechile lui supradimensionate îl fac să zboare, din ținta ironiilor, Dumbo devine un adevărat punct de atracție, un star care aduce circului succes și public. Problema e că, atunci când circul plănuiește un nou spectacol, având, evident, în prim-plan elefănțelul zburător, acesta descoperă, împreună cu prietenii lui, că sub cupola strălucitoare a circului se ascund secrete întunecate.

Dumbo: un spectacol cinematografic fantastic, pus în scena de unicul și inegalabilul Tim Burton, cu o distribuție din care fac parte Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito și Alan Arkin.

Trailer

Plutind în voia sorții, în adâncul spațiului, fără apă sau mâncare și cu rezervele de aer pe terminate, Tony Stark înregistrează un mesaj pentru Pepper Potts, în speranța că, într-o bună zi, probabil mult după ce el nu va mai fi decât un schelet mumificat la bordul unei nave în derivă, vorbele lui vor ajunge la destinatar. Între timp, Răzbunătorii care au supraviețuit decimării provocate de Thanos cu un simplu pocnet din degete, adică Thor, Black Widow, Captain America și Bruce Banner (cu Hulk făcut ghem de frică și încă reticent la ideea de a-și arăta fața în public), încearcă să găsească o cale de a-și salva prietenii, aliații și, mă rog, acea jumătate de univers care nu a supraviețuit semi-zeului malefic ce a nimicit viața pe o scară greu de imaginat.

Trailer