CityVisionMagazine

PRIMĂVARA LITERARĂ ART

Oficial, este primăvară, iar cititorii își pot abandona hainele groase în dulapuri pentru a face loc sacoșelor din pânză sau rucsacilor încărcați cu cărți. O căciulă cu urechi în minus, un volumaș de proză scurtă în plus. Și tot așa, până când reușim să ne ajustăm ținuta la temperaturile îndrăznețe de afară, fără a mai face compromisurile la care ne obligă vremea rece.

Grupul Editorial ART anunță multe noutăți pentru primăvara aceasta, titluri deja apărute și aflate în drum spre cititori sau cărți pregătite de tipar și numai bune de citit la firul ierbii.

Cu mare bucurie vă prezentăm o serie foarte dragă nouă: cărți ilustrate scrise de autori români – Alex Moldovan, Raluca Poenaru și Lavinia Braniște – pentru copii sub 7 ani, publicate de editura Vlad și Cartea cu Genius. La editura Arthur, cele mai multe dintre colecții se îmbogățesc cu titluri noi, iar în colecția Arthur retro se adaugă texte clasice de George Topîrceanu și Elena Farago.

Literatura pentru adolescenți este pe val primăvara aceasta, cu multe noutăți Youngart care vor ajunge direct în TBR-ul tinerilor cititori, iar imprintul Grafic lansează două serii de bandă desenată care au făcut istorie.

La editura ART continuă seriile de autor cu noi volume semnate William Faulkner, Margaret Atwood, Roald Dahl, Kurt Vonnegut, dar vă anunțăm și apariția excepțională a unei ediții aniversare ilustrate a clasicului Frankenstein de Mary Shelley.

Fanii Paladin nu vor fi dezamăgiți. În această primăvară, foarte multe dintre serii își vor afla continuarea, fie că vorbim de autori SF (Isaac Asimov, Larry Niven, Richard Morgan, Brian Aldiss) sau Fantasy (Gene Wolfe).

Toate detaliile despre noile apariții și campaniile de precomenzi, cu 20% reducere, le găsiți pe site-urile Grupului Editorial ART. Lecturi frumoase și zile cu mult soare vă dorim!


NOUTĂȚILE GRUPULUI EDITORIAL ART

EDITURA VLAD ȘI CARTEA CU GENIUS // cărți ilustrate (0-7 ani)

·         Băiețelul care se putea mușca de nas, Alex Moldovan, ilustrații de Irina Georgescu (categorie de vârstă 4 ani +)

·         Plufii, Raluca Poenaru, ilustrații de Diana Barbu (categorie de vârstă 4 ani+)

·         Anatol și Gregor la aeroport, Lavinia Braniște, ilustrații Oana Ispir (categorie de vârstă 4 ani+)

·         Cei trei purcei, David Wiesner, traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu (categorie de vârstă 2 ani+)

·         Înăuntru-afarei tale. Totul despre corpul uman, Tish Rabe, Ilustrații de Aristides Ruiz, traducere de Florin Bican (categorie de vârstă 4 ani +)

EDITURA ARTHUR // literatură pentru copii

·         Însemnările unei puștoaice 12. Povestirile unei catastrofe amoroase NU CHIAR atât de secrete,Rachel Renée Russell, traducere din limba engleză de Irina Ornea

·         Jurnalul unui puști 13. Dezghețul, Jeff Kinney, traducere din limba engleză de Ioana Vâlcu

·         Micul Prinț, Antoine de Saint-Exupéry, cu ilustrații de Dan Ungureanu, traducere din limba franceză de Ioana Pârvulescu

·         O istorie secretă a Țării Vampirilor #1. Cartea Pricoliciului, Adina Popescu, ilustraţii de Amalia Dulhan

·         Strada Zambila, Fanny Chartres,traducere din franceză de Ana Antonescu, colecția Smart Blue

·         Minți geniale, Gordon Korman, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, colecția Red Adventure

·         Noaptea despărțirii, Jennifer A. Nielsen, traducere din engleză de Alexandru Macovei, colecția Violet History

·         Școala pentru Bine și Rău, Soman Chainani, ilustrații de Iacopo Bruno, traducere din engleză de Ioana Vîlcu, colecția Orange Fantasy

·         Departe de Chicago, Richard Peck, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, colecția Red Adventure

·         Scârții, Tom Fletcher, ilustrații de Shane Devries, traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu, colecția Red Adventure

·         Orașul Ember. Prima carte a Focului Stins, Jeanne DuPrau, traducere din limba engleză de Dan Sociu, colecția Red Adventure

ARTHUR RETRO

·         Căței bogați, căței săraci, Lydia Ugolini, ilustrații de Mircea Pop, traducere din limba italiană de Adriana Lăzărescu

·         Rapsodii de toamnă, de George Topîrceanu, ilustrații de Ethel Lucaci Băiaş

·         Cățelușul schiop, de Elena Farago, ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș

·         Bertoldo și Bertoldino. Poveste populară italiană, repovestire de Adriana Lăzărescu, ilustrații de Silviu Băiaș

·         Baronul Münchhausen, Gottfried August Bürger, ilustrații de Eugen Taru, traducere de Ion Marin Sadoveanu

EDITURA YOUNGART // literatură pentru adolescenți

·         Mormintele din Atuan, Ursula K. Le Guin, traducere din limba engleză de Maria Ioniță (categorie de vârstă 14 ani+)

·         Cum să te porți într-o familie mare, Camille Bordas, traducere din limba engleză de Ioana Filat (categorie de vârstă 16 ani+)

·         Fetele din castel, Dodie Smith, traducere din limba engleză și note de Laura Ciobanu, colecția Young retro (categorie de vârstă 14 ani+)

·         În Brooklyn crește un copac, Betty Smith, traducere din limba engleză și note de Alexandra Columban, colecția Young retro (categorie de vârstă 12 ani+)

·         Un cuvânt din șapte litere, Kim Slater, traducere din limba engleză de Mădălina Ivoniciu (categorie de vârstă 12 ani+)

EDITURA ART // ficțiune, teorie literară, literatură clasică

EDITURA GRAFIC // romane grafice și bandă desenată

·         Integrala PEANUTS. Volumul 1, 1950-1952, Charles M. Schulz, traducere din limba engleză de Alina-Nicoleta Ioan, introducere de Garrison Keillor

·         Bone. Fuga din Boneville, Jeff Smith, traducere din limba engleză de Ioana Tudose, colecția miniGrafic

·         Marele Nate. Un puști genial, Lincoln Peirce, traducere din limba engleză de Teodora Terciu, colecția miniGrafic

  EDITURA PALADIN // cărți SF, fantasy, crime & noir ·        

Cuvinte despre Lumină (#1). Câmpiile Sfărâmate

, Brandon Sanderson, traducere din limba engleză de Ana-Veronica Mircea, colecția Fantasy Masters ·        

Trădătoarea Baru Cormoran

, Seth Dickinson, traducere din engleză de Loredana Frățilă-Cristescu, colecția Fantasy ·        

Inginerii Lumii Inelare

, Larry Niven, traducere din limba engleză de Mihai Bădescu, colecția Science Fiction