CityVisionMagazine

Un nou film „Captain Marvel”, primul cu o super eroină care schimbă istoria Universului Marvel

Studiourile Marvel lansează cel mai așteptat film din franciza „Captain Marvel”, o serie de aventuri dintr-o perioadă mai puțin cunoscută a Universului Marvel, având, pentru prima dată, în prim-plan, o super eroină – Carol Danvers – care dă viață unei povești spectaculoase.

Filmul „Captain Marvel” este distribuit la cinema de Forum Film România, în format 3D și IMAX 3D. Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere, filmul fiind disponibil din 8 martie 2019.

Bazată pe seria de benzi desenate Marvel, publicate prima dată în 1967, noua producție din seria „Captain Marvel” îi are în distribuție pe Brie Larson ca Carol Danvers/Captain Marvel, Samuel L. Jackson ca Nick Fury, Ben Mendelsohn ca Talos, cu Annette Bening ca Inteligența Supremă, Clark Gregg ca agentul Coulson și Jude Law ca Yon-Rogg.

Filmul e produs de Kevin Feige și regizat de Anna Boden & Ryan Fleck, avându-i ca producători executivi pe Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Jonathan Schwartz, Patricia Whitcher și Stan Lee. Povestea e semnată de Nicole Perlman & Meg LeFauve și Anna Boden & Ryan Fleck & Geneva Robertson-Dworet, iar la scenariu au contribuit Anna Boden & Ryan Fleck & Geneva Robertson-Dworet.

Super eroina care schimbă Universul Marvel

Odată cu noul „Captain Marvel”, Studiourile Marvel lansează mult așteptata franciză cu un super erou femeie. „Ne-am gândit că e momentul potrivit ca acum să îl prezentăm pe Captain Marvel lumii. Ea este unul dintre cele mai populare și puternice personaje din benzile desenate și acum și-a câștigat acest statut și în Universul Marvel”, spune producătorul Kevin Feige.

„Am avut mereu eroine puternice în filmele noastre, așa că era momentul să avem o super eroină ca personaj principal, iar asta ne-a încântat peste măsură și abia așteptăm să o prezentăm publicului”, adaugă el.

Sursa de inspirație pentru echipa de producție a fost perspectiva specială adusă asupra personajului de către Kelly Sue DeConnick.

DeConnick spune că poveștile sunt inspirate din viața ei, tatăl ei lucrând pentru Air Force, iar ea crescând la bază. „Când am prezentat ideea mea către Marvel, am spus că inspirația mea este Carol Danvers ca Chuc Yeager. Pentru mine era vorba mai ales de metafora zborului pe care mi-am dorit mult să o explorez ca o încercare de a ne testa limitele și de a depăși dubiile despre noi. Iar asta am vrut să transmit și în personaj”, spune ea.

„Când am aflat că vor face un film din asta am știut că va fi un pas extrem de important pentru ordinea lucrurilor din lumea noastră. Va fi un mesaj extrem de puternic pentru fete și femei, iar asta mă umple de bucurie”, continuă ea. „Pentru mine, și sunt convinsă că și pentru mulți fani, ea nu va fi doar o femei super erou, ci va fi super eroul”.

Înapoi în anii ‘90

Acțiunea noului film se petrece în anii de dinainte de Avengers, când abia apăruseră telefoanele mobile și se foloseau pagerele, iar internet cafe-urile și magazinele de închirieri de casete video erau extrem de populare.

„Ce ne-a intrigat a fot ideea de a explora o perioadă din Universul Marvel asupra căreia nu ne-am axat deloc. Asta ne-a dat și ocazia să marșăm pe nostalgia anilor ’90, care, recunosc, mă face să îmi dau seama cât de bătrân sunt. Acum e un trend cu nostalgia pentru acea perioadă”, explică Feige.

După ce au decis despre ce o să fie noul film, producătorii și regizorii au început să caute cea mai potrivită actriță pentru a juca rolul lui Captain Marvel. Brie Larson, o mare fană a Universului Marvel, era interesată de o posibilă colaborare și, după câteva întâlniri, s-a dovedit că e cea mai potrivită alegere pentru rolul lui Danvers.

„Ce e minunat la Captain Marvel este umanitatea ei. E vorba de o persoană reală, Carol Danvers, care are deodată super puteri și are parte de niște aventuri incredibile în spațiu. Însă, ca toate personajele Marvel, trebuie să fie umană. Așa că nu e un film despre cineva care are super puteri și zboară prin spațiu și trage cu arme cu fotoni, ci despre un erou care e foarte uman, foarte vulnerabil și complex”, explică Feige.

„Brie Larson a fost singura alegere pentru rolul principal. Când am creionat personajul, ne-am gândit la ea, mai ales că lucram la un personaj care era, deopotrivă, emoțional, vulnerabil, puternic și hotărât. Cu toții am văzut calitățile astea la Brie Larson, iar munca ei dovedește că este o actriță incredibilă, capabilă de o puternică versatilitate emoțională, exact așa cum voiam să fie și Carol Danvers”, spune Jonathan Schwartz.

Pentru actriță, este o perspectivă cu totul revelatoare aceea de a fi prima femeie super eroină în Universul Marvel. „Aceste filme sunt o parte importantă a culturii noastre, dau un semnal despre cine suntem și în ce credem. Odată ce s-a transmis știrea că voi juca rolul lui Captain Marvel am început să înțeleg ce impact va avea asta asupra lumii”, spune Brie Larson.

Sinopsis

Acțiunea noului film „Captain Marvel” are loc în 1995, când Carol Danvers (Brie Larson), fost pilot în U.S. Air Force, devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei. După un stagiu de pregătire în Starforce, o unitate militară de elită de pe planeta Kree, Carol se întoarce pe Pământ, cu o mulțime de întrebări fără răspuns despre trecutul și identitatea ei. Abia sosită, Carol e prinsă în mijlocul unui conflict intergalactic între două rase de extratereștri, având planeta noastră drept miză și câmp de bătaie. „Captain Marvel” vine cu o poveste nou-nouță despre o perioadă încă nevăzută din istoria Universului Cinematografic Marvel.

Trailer