CityVisionMagazine

Mirela Vaida: “Pasiunea mea, fericirea mea este în cântat, și asta mă face cu adevărat împlinită”

Mirela Vaida este o mamă cu normă întreagă, face parte din echipa musical-ului Mamma Mia, este actriţă la Teatrul de Revistă Constantin Tănase şi susţine recitaluri alături de bandul său, Vaida Show. Vă invităm să descoperim care sunt secretele sale.

Cum arată o zi din viața Mirelei Vaida?

Dacă m-ai fi întrebat asta acum o lună, ţi-aş fi spus, foarte încărcată, pentru că aveam o emisiune zilnică. Acum, însă, viața Mirelei Vaida a revenit la normal și o zi din viața ei arată așa cum ar trebui să arate o zi din viața unei mămici, gravidă în luna a șasea cu doi copii de crescut. Adică full time job! Și dimineața și noaptea ne ocupăm de copii, nopți nedormite, gelozii între frați, drăgălășenii, scos în parc, scos la joacă, dus la grădiniță, dus la piscină, dus la înot, pus de mâncare, ieșit la diverse activități, în general, o viață de familie, presărată și cu evenimente artistice pe care le-am onorat în perioada trecută, la Sala Palatului, într-un concert aniversar Horia Brenciu. Și chiar pot să spun, deși nu credeam, că viața poate fi extrem de frumoasă și fără emisiuni zilnice în direct.

Proiecte, spectacole de teatru și filmări! Care este secretul?

Acesta este secretul, că se intrepătrund, că se completează, că atunci când simți că ai obosit acasă și că ai nevoie de o pauză te duci la teatru. Aici faci un rol frumos, cum ar fi cel din Mamma Mia, unde cânt două piese ori ai aplauzele publicului cum ar fi la Teatrul de Revistă sau te duci la Sala Palatului, unde sunt invitata lui Horia Brenciu și ai parte de 12.000 de oameni extrem de entuziaști care cântă și dansează la unison cu tine, prezinți Crăciunul Copiilor sau gale ori ești chemată la diverse evenimente în care iei premii și atunci vii acasă cu un alt chef şi îți strângi copiii în brațe. Nu mai ești la fel de obosită, ai altă energie. Nu sunt omul care să facă o singură activitate și în primul rând nu sunt omul care să stea acasă. Deci secretul, la mine nu există, eu nu pot funcționa fără proiecte, fără spectacole de teatru, fără filmări, fără evenimente și fără copiii mei.

Vei deveni mamă pentru a treia oară. Cum i-ai dat soțului tău vestea? Dar copiilor?

Săracul soțul meu! Împreună am descoperit această realitate, care ne-a luat prin surprindere. Pentru că simțeam că ceva nu este în regulă, fiind în Turcia cu copiii în vacanță, după ce doar noi doi am fost într-o altă escapadă în Italia. Bucurându-mă de prea multe zile de soare, fără să am vreo opreliște, m-am gândit că este cazul să îmi fac un test de sarcină și așa l-am trimis pe soțul meu să îl caute, și am aflat împreună vestea care sigur că ne-a șocat după care ne-a și bucurat. Dar bucuria nu a venit odată cu șocul! A fost mai întâi șocul și după aceea bucuria. Copiilor le-am dat vestea încet… încet! Au început să vadă că îmi crește burtica, am început să le explic că nu mai pot să îi iau în brațe, pentru că mama are un băieţel în burtică și Carla, fetița mea, îmi spunea că și ea va avea o fetiță în burtică, când va fi mare și că o va chema Evelica! Așa că acum fiecare are grijă de bebelușul ei! Eu am grijă de bebelușul meu și ei trebuie să mă protejeze pentru că și eu voi avea grijă de bebelușul fetiței mele când ea îl va purta în burtică. Și cam așa se poartă discuțiile cu mine și cu Carla. Vladimir încă nu înțelege, dar o să înţeleagă el peste câteva luni! Își vor da seama că a venit “un intrus” – între ghilimele – care le-a luat toată atenția mamei și care va fi sub supravegherea noastră non-stop! 

Poți sa ne povestești o întâmplare hazlie de la repetițiile musicalului Mamma Mia?

Să știi că nu am o întâmplare hazlie de la repetiții. Toate repetițiile sunt pline de mici farse. Noi când ne întâlnim acolo, venim fiecare de acasă sau din viața noastră de zi cu zi. Astfel avem fiecare poveștile noastre, intamplările noastre și ne refugiem cumva în musicalul acesta, fiecare vine cu energie, cu amintiri, cu povești, cu starea lui de bine. O întâmplare la care m-am amuzat foarte tare, a fost pe un final de spectacol de Mamma Mia, pe când ne aflam în turneu. Iar când trebuia să fie marea nuntă dintre Donna și Sam, trebuia să se facă loc invitațiilor şi era nevoie ca scaunele să fie scoase din scenă. Sunt multe că doar așa este într-o capelă și un balerin a trebuit să scoată patru scaune în ritm de dans pentru a nu se observa ieșirea lor din scenă. Săracul s-a împleticit, cu două într-o mână, două în cealaltă, în timp ce dansa s-a dus pe burtă și noi am fost nevoiţi să continuăm să dansăm, să cântăm, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Aveam de făcut pași, de jucat romantismul și ne-a bufnit râsul. Nu ne puteam abține, nici când am ieșit la aplauze, nici când am cântat Mamma Mia bounce. Și acum râdem când ne uităm la filmulețele în care colegul nostru a căzut pe burtă pe cele patru scaune. Este doar una dintre întâmplările hazlii, v-aș povești o grămadă, dar cu siguranță vor mai fi ocazii. 

Ce planuri ai pentru viitor?  Unde te vezi peste 10 ani? 

Dacă mă întrebai acum câteva luni cu siguranță nu ţi-aş fi spus că mă văd acasă însărcinată în luna a șasea! Deci nu aş putea să îți spun acum unde mă văd peste 10 ani! Sa știi că am învățat să nu mai îmi fac planuri de viitor și asta pentru că nu se prea suprapun planurile de acasă cu cele din viața de zi cu zi. M-am speriat iniţial de această lipsă de predictibilitate, după care mi-am dat seama că aceasta este frumusețea vieții: să fii pregătit pentru orice, să te poți adapta, să nu te sperii, și să iei lucrurile efectiv cum vin. Dacă copiii tăi sunt sănătoși, tu ești sănătoasă, casa ţi-e întreagă, ești liniștită, restul se rezolvă! Deci planuri pentru viitor în momentul acesta nu aş putea să vă spun care sunt. Este clar că am planuri mari, îmi place foarte mult să cânt și parcă m-am apropiat mai mult de cântat în ultima vreme, de unde şi experiența cu musical-urile, cu scena. Mi-am dat seama că pasiunea mea, fericirea mea este în cântat, și că asta mă face cu adevărat împlinită. Mi-aş dori să mă axez mai mult pe cântat. Peste 10 ani mă văd o mamă tânără cu trei copii la școală şi sper să fiu la fel de optimistă și la fel de pozitivă ca și până acum.

Interviu realizat de Părău Andrada Cleopatra