CityVisionMagazine

Cele mai bune proiecte de mediu premiate de Recolamp

Continuând tradiția anilor trecuți, Recolamp, cea mai activă asociație de colectare și reciclare a deșeurilor din echipamentele de iluminat, a premiat, miercuri, 12 decembrie, cele mai sustenabile proiecte de mediu ale anului, cu sprijinul Zelist.

Într-o atmosferă relaxată, Recolamp a oferit diplome celor care promovează principiile corecte și sustenabile de mediu, iar Lucian Mîndruță, un cunoscut jurnalist și activist de mediu, a fost gazda evenimentului.

Recolamp, care reprezintă peste 240 de producători români cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamente electrice, estimează că a colectat 1.120 de tone de astfel de deșeuri în 2018, potrivit datelor provizorii. Asociația și-a depășit, astfel, ținta de 45% pentru acest an.

La final de 2018, Recolamp deține 13.250 de puncte de colectare în întreaga țară și are ca parteneri de reciclare pentru becuri Greenlamp din Buzău, o fabrică din Ungaria și șapte reciclatori pentru lămpi.

Planurile pentru 2019 includ creșterea numărului de puncte de colectare la 15.000 și creșterea cantității colectate la peste 1.700 de tone. În plus, ne-am propus ca anul viitor să ne axăm mai mult pe segmentul profesional și să îi implicăm mai mult pe producători în campaniile noastre. 2019 va fi și un an de pregătire intensă pentru ținta de 65% care ne așteaptă în 2021. Până atunci, însă, ne bucurăm de acest eveniment și sperăm ca, de la an la an, să fim tot mai mulți cei care facem proiecte de mediu care contează”, a declarat Anca Lupusavei, Marketing manager la Recolamp.

Proiectele premiate de Recolamp, Act for Tomorrow și Zelist

Prima Evadare – pentru energia de a organiza cel mai mare Maraton de ciclism cross-country din Estul Europei

ViitorPlus – pentru amenajarea eco-turistică a Cascadei Biger, cea mai frumoasă cascadă din România

Primăria Mizil – pentru sistemul de colectare din orașul Mizil – exemplu de bune practici în administrația publică

Kaufland România – pentru asumarea responsabilitatii fata de mediu in domeniul privat

EfdeN – pentru inovație și antreprenoriat în domeniul energiei

Recolamp este unul dintre primii susținători, din România, ai colectării selective şi reciclării deșeurilor provenite din echipamente de iluminat. În 11 ani de activitate Recolamp a construit o infrastructură solidă de colectare la nivel național și a colectat și reciclat peste 4.650 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat.