CityVisionMagazine

Xilitol și capsicum împotriva răcelii și alergiei

Nici nu s-a instalat bine vremea rece, că tu te și confrunți cu forme de răceală mai ușoară sau puternică. Cât ai zice pește, ai nasul înfundat, nu mai poți respira, nu te poți odihni cum se cuvine, iar de sport, nici pomeneala!

Recunoaștem cu mâna pe inima: e tare enervant să fii răcit. Dar, de fapt nici nu e nevoie să fii chiar atât de afectat de boală. Câtă vreme nu respiri la capacitate maximă, simți că nici nu gândești cum trebuie.

”Zona ORL este foarte des afectată în perioada rece, fiind principala poartă de intrare în organism a virusurilor și a bacteriilor – organisme a căror dezvoltare este favorizată de temperaturile sezonului rece și de umiditate”, punctează medicul rezident ORL, Cristian Sersea.

”O raceală comună, ca și infecția virală, se va manifesta prin obstrucție nazală, adică nas înfundat sau rinoree seroasă, apoasă (nasul care curge) și/sau durere în gât. Obstrucția nazală determină stagnarea secrețiilor la nivel rinosinusal, secreții care se pot infecta – coloniza bacterian.  În situația în care avem de-a face cu o colonizare bacteriană, iar secrețiile se transformă din incolore în galben-verzui și sunt însoțite de febră, este indicat sa mergeți la medic.”, punctează specialistul.

Ce soluții ai la îndemână?

Prevenția! Cum poți face această acțiune? Prin stimularea și creșterea imunității și prin acțiuni de igienă a nasului și a sinusurilor. Află că igiena nasului și a sinusurilor se poate realiza 100% natural: atât prin administarea unor picături sau spray-uri nazale cu xilitol și sare de mare, cât și prin utilizarea irigatoarelor nazale, folosite de secole în curățarea căilor nazale și a sinusurilor

Capsicum și aloe vera împotriva alergiilor

Spray nazal XLEAR MAX este un produs homeopat cu un aport benefic de ardei (Capsicum Annum 8x HPUS) și cu aloe vera naturală. Adaosul de aloe vera și de ardei iute la rețeta originală a spray-ului nazal Xlear ajută imediat la decongestionarea căilor nazale și atenuează alergiile. Produsul este eficient și în cazul durerilor de cap care apar la nivelul sinusurilor sau în cazul răcelilor, gripelor, alergiilor la polen și în alte afecțiuni respiratorii.

Beneficii ale spray-ului nazal:

Senzația de usturime este normală și naturală, deoarece ardeiul își face efectul. XLEAR MAX poate fi utilizat ori de câte ori este necesar, dar nu este destinat utilizării zilnice. 

Produsul îl puteți găsi pe xlear.ro, aici.

Sau pe emag.ro

Preț: 51 de lei