CityVisionMagazine

5 lucruri pe care nu le știați despre Cafeaua Arabica, singura cafea folosită de Starbucks

De ce este așa specială cafeaua ta preferată de la Starbucks? Unul dintre cei mai importanți factori este arborele de cafea din care provin boabele, iar Starbucks folosește numai boabe de cafea Arabica.
Cafeaua excepțională poate fi creată doar de boabe excepționale!
Dar de ce contează atât de mult ce tip de boabe de cafea sunt folosite? Pentru că dorim să împărtăşim pasiunea pentru cafea cu şi mai mulţi oameni, barista noștri vă oferă mai multe detalii.
„Descoperirea universului cafelei este una dintre activităţile noastre cele mai importante, mai captivante şi mai frumoase”, spune Răzvan, Starbucks România Barista Champion 2018.

Cafeaua Arabica (coffea arabica) este cel mai vechi și cel mai cunoscut soi de cafea. Arabica crește în mod spontan în Etiopia, la peste 600 m altitudine și este cultivată în Brazilia, Columbia, India, precum și în Java, Sumatra și în Caraibe.
La aceste altitudini, un microclimat special hrăneşte boabele cu un amestec ideal format din temperatură, lumină solară şi precipitaţii. Aroma subtilă, îmbogățită cu note de ciocolată și condimente, este însoțită de un conținut de cofeină redus, care variază între 1 și 1,7%.

Boabele Arabica Starbucks sunt diferite de boabele Arabica normale. Pentru fiecare etapă, facem tot posibilul pentru a ne asigura că boabele de cafea folosite îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate.
Cum facem acest lucru? Ne bucurăm că ai întrebat.
1. Mergem acolo unde sunt cele mai bune boabe, adică SUS!
Boabele de calitate cresc la altitudini mari. Nopțile reci și zilele calde creează boabe dense, care au arome mai complexe. Savurează-le în fiecare cană de cafea Starbucks.
Răzvan vă sugerează să încercați cafeaua de sezon, Starbucks Christmas Blend, mediu prăjită, ce include cafeaua rară maturată Sumatran, pentru a vă bucura de magia Crăciunului în fiecare dimineață.
2. Susținem toate etapele producerii cafelei
Dacă putem ajuta un fermier să cultive boabe și mai bune, o facem. Orice fermier, de oriunde. Am dezvoltat centre de susținere pentru fermieri peste tot în lume, unde agronomiștii Starbucks testează soluri, examinează mostre și oferă sfaturi, gratuit, oricărui fermier are nevoie de ajutor.

3. Suntem foarte exigenţi în privinţa recoltării
Culegem boabele de cafea doar atunci când sunt complet coapte. Roşii, coapte şi perfecte. Apoi le sortăm în mod repetat după mărime, culoare şi densitate. Toleranța noastră pentru defecte? Zero. Unii oameni ar putea crede că este o obsesie. Noi o numim o cafea minunată.
4. Ajutăm fiecare bob să-și atingă potențialul maxim
Fiecare bob de cafea cere o formulă de prăjire unică – un echilibru de temperatură și timp – pentru a-și atinge nivelul maxim de aromă, aciditate și corp.
„Cafelele noastre sunt clasificate în trei tipuri de prăjiri – Starbucks® Blonde Roast, Medium Roast și Dark Roast – astfel încât să puteți găsi cu ușurință aroma și intensitatea perfectă pentru gustul vostru”, spune Răzvan.
5. Gustăm – din nou şi din nou şi din nou.
Degustăm mai mult de 1000 de cești de cafea pe zi pentru a verifica gustul superior cu care v-am obișnuit. Un lot de cafea este degustat de cel puțin de trei ori înainte de a fi aprobat.
Te așteptăm în cafenelele Starbucks® să descoperi cafelele unice care sunt rezultatul boabelor de Cafea Arabica!