CityVisionMagazine

Pe urmele Călugăriţei la Palatul Mogoşoaia… Finit Hic, Deo!

Joi, 6 septembrie, am fost invitată să păşesc în culisele filmului „Călugăriţa: Misterul de la Manăstire” în timpul unei vizite la Palatul Mogoșoaia, una dintre locațiile în care s-a filmat povestea de groază. Este locul în care, regizorul a experimentat și o întâlnire supranaturală cu ceea ce crede el că au fost fantomele a doi soldați români ‚treziţi’ din somnul veșnic de zgomotele echipei de producție. Înfricoșător, nu-i aşa? Cel mai recent și mai întunecat capitol al acestui univers supranatural, prezintă evenimentele care preced acțiunile din filmele anterioare: „Annabelle”, „Annabelle 2”, „The Conjuring” și „The Conjuring 2” și reprezintă încă un răspuns pentru fanii seriei care şi-au dorit să afle originea demonului. Ce e drept, nu am văzut niciunul dintre aceste filme până acum (din păcate), însă am fost intrigată de faptul că povestea a fost filmată în mare parte pe meleagurile autohtone, în România, în clădiri datate din secolul al XIV-lea, cu toate că întâmplările din film au loc în anii ’50. Așadar, pe lângă subiectul supranatural, locațiile au însemnat un mare plus pentru mine.

Despre ce e vorba în film? Producătorul James Wan, regizorul seriei de succes „The Conjuring 1 şi 2” dezvăluie un nou colţ întunecat al acestui univers cu filmul „Călugăriţa: Misterul de la Mânăstire”. După ce o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a calugăriţei demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „The Conjuring”. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi. Corin Hardy regizează filmul după un scenariu scris de Gary Dauberman („It”), bazat pe o poveste de James Wan şi Dauberman. Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Gary Dauberman, Michael Clear şi Todd Williams sunt producători executivi.

Știați că echipa de producție a construit o biserică din impunătoarea Mânăstire Sfântă Carta în studiourile Castel Film deoarece în România este interzisă filmarea în interiorul bisericilor?  Pentru referințe vizuale suplimentare, regizorul Corin Hardy a apelat la fotografii dintr-o biserică din Sussex, Anglia, unde a copilărit. Rezultatul poate fi observat în film sub forma unei replici perfecte a acelui lăcaș de cult. Totodată, întreaga echipă de producție a primit binecuvântarea unui preot ortodox, care a sfințit și locurile în care se realizau filmările.
Pe durata conferinței de presă informale din cadrul evenimentului, directorul filmului de la studiorile Castel Film, Cristian Bostănescu, a răspuns tuturor curiozităților despre producție.

New Line Cinema prezintă producţia Atomic Monster / Safran Company, ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire.” Filmul este distribuit în 2D, IMAX, 4DX  şi alte formate premium de către Warner Bros. Pictures, în România prin Vertical Entertainment.