CityVisionMagazine

Detine controlul umiditatii in casa ta

Zonele in care pastram florile sau cele in care ne desfasuram activitatea zilnica au nevoie de o aerisire optima si de un nivel crescut de confort. Asadar, cand incepem izolarea casei, intrebarea ramane deschisa: Cum ne putem feri de aparitia mucegaiului, a mirosurilor neplacute sau de degradarea izolatiei montate astfel incat lucrarea realizata sa fie de durata?
Vara sau iarna, tu detii controlul
Suntem in plina vara, iar temperaturile ridicate creeaza o stare de disconfort chiar si in locuinta. Ce putem face?! Nimic mai simplu! Luam in calcul un strat cat mai gros de izolatie, cu un produs performant, pentru a ne izola functional casa impotriva caldurii provenite din exterior, protejand-o in plus si de efectele umiditatii rezultate din uscarea rapida a lemnului din sarpanta, impreuna cu o ventilatie optima.

Totodata, in anotimpul rece, diferentele de temperatura dintre interior si exterior duc la formarea unui continut de umiditate excesiva. La acestea se pot adauga fisurile din ziduri si acoperis, ce favorizeaza aparitia infiltratiilor, producerea condensului si a mucegaiului, afectand calitatea aerului care influenteaza confortul casei si sanatatea intregii familii.
In plus, aceste efecte negative ale umezelii din incaperi duc la degradarea peretilor in timp si creeaza un mediu propice dezvoltarii igrasiei.
Concluzia? Etanseaza peretii si acoperisul cu sistemul inteligent Isover VARIO®, o serie de componente ce asigura protectie casei contra umiditatii tot timpul anului si o durata de viata lunga a locuintei:

De asemenea, ISOVER VARIO® KM Duplex UV isi modifica structura moleculara in functie de umiditatea relativa, devenind permeabila sau etansa la vaporii de apa. Mai mult, in timpul verii membrana climatica inteligenta isi modifica permeabilitatea si permite trecerea catre incapere a vaporilor de apa rezultati din uscarea elementelor din lemn ale structurii, iar iarna este etansa la trecerea vaporilor din incaperea incalzita catre exterior, evitandu-se astfel fenomenul de condens.

Si totusi care este raspunsul final la intrebarile tale? Profesionistii Isover iti raspund! Cu sistemul Vario fluxul de aer va urma circuitul doar prin ferestre, iar elementele structurale ale locuintei vor fi ferite de formarea umiditatii sau pierderi de caldura. Iar tu te bucuri mereu de un aer fresh in casa ta!