CityVisionMagazine

Atelierul de Slăbit, mai mult decât o clinică de estetică medicală

Este tocmai acel loc care te face să te simți ca acasă. Atmosfera este primitoare, o veritabilă oază de relaxare. Specialistii răspund tuturor întrebărilor cu răbdare și foarte în detaliu. Iar majoritatea pacienților care ajung la Atelierul de Slăbit cu speranța unei schimbări, primesc mai mult decât atât: terapii de ultimă generație prin tehnologii de ultimă oră certificate FDA (Food & Drug Administrationg), specialiști interesați de sănătatea lor, informații și sfaturi în ceea ce privește o viață sănătoasă, și nu în ultimul rând, PRIETENIE. Am stat de vorbă cu doamna Carmen Todică, owner-ul Atelierului de Slăbit, despre business-ul său, de la un gând curajos și până la concretizarea lui în ceea ce este astăzi: un act de pionierat în domeniul remodelării corporale și o reinventare a conceptului de clinică de estetică medicală.
Photo By Cotea Razvan | Fotograf Nunta | www.cotearazvan.ro |
 
Cum a luat fiinţă Atelierul de Slăbit? Care este povestea sa?
De multă vreme îmi doream să pot aduce o oază de relaxare pentru femeile din București, alături de aparatură de ultimă generație, care să le permită să își păstreze frumusețea și să-și regăsească feminitatea. Crezul meu este că dacă tu, ca femeie, uiți că ești femeie și nu îți aloci acel moment de respiro în care să te deconectezi de griji și să restabilești echilibrul interior pentru a putea funcționa în continuare la birou și acasă și a îndeplini toate responsabilitățile, riști să îți pierzi stima de sine. Tocmai pentru că am dorit să îmi aduc contribuiția la a atenua astfel de efecte nefaste pe care ritmul alert al vieții cotidiene le poate avea asupra femeilor, am ales să deschid Atelierul de Slăbit, care este în primul rând o clinică de estetică medicală. Am reușit să adun în jurul acestei idei o echipă dedicată și calificată, de la specialiști in remodelare corporală, facială sau epilare definitivă la medici dermatologi. În plus, am investit în aparatură perfomantă care să pună la dispoziție proceduri sofisticate de tipul terapiei vampir, criolipolizei, epilării definitive pe bază de fototermoliză selectivă și multe altele.
După ce am găsit echipa și locația și după ce am amenajat spațiul așa cum visam, în toamna lui 2016 am deschis porțile. Am ales zona Tineretului din capitală, pentru că este o zonă cu o densitate a populației mare și în același timp aflată în proximitatea centrului orașului. De-atunci nici nu știu când a zburat timpul și cum a trecut acest an al debutului, care ne-a confirmat aștepările cu privire la nevoile pieței și ne-a validat pariul inițial, acela de a miza pe dorința femeilor de a-și păstra feminitatea. Motiv pentru care ne pregătim să lansăm o nouă locație în zona de nord a capitalei la începutul lui 2018.
Care sunt serviciile şi tratamentele oferite de echipa Atelierului?
Clientele noastre pot încerca Terapia Vampir – cea mai modernă soluție de regenerare a pielii prin forțe proprii. Procedura se bazează pe recoltarea propriului sânge, izolarea plasmei bogate în trombocite și injectarea acesteia în piele. Tratamenul este ideal pentru întinerirea și regenerarea pielii, reducerea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, refacerea fermității și îmbunătățirea aspectului feței, gâtului, decolteului, mâinilor. Aceasta este o terapie medicală minim invazivă.
De asemenea, avem un portofoliu diversificat de tratamente non-invazive, de la remodelare corporală VelaShape pentru reducerea celulitei sau criolipoliză, procedeu de slăbire localizată prin răcirea zonei vizate la -8° C și până la drenajul limfatic ce presupune un masaj în profunzime ce pune în mișcare sistemul limfatic și ajută la eliminarea toxinelor din țesuturi sau liftingul facial cu radiofrecvență Safyre care stimulează procesul natural de eliberare a colagenului, având efecte imediate asupra elasticității pielii, reducerii ridurilor și tonifierii tenului.
Totodată, în clinica noastră punem la dispoziția clientelor epilarea definitivă cu laserul „Dioda Elysion Pro”, un aparat ultraperformant ce folosește principiul fototermolizei selective, adică atinge temperaturi foarte înalte prin care părul nedorit este îndepărtat. Concret, lumina pulsată de aparat încălzește firul de păr și coboară până la rădăcina acestuia, pe care o distruge.
Iar, de curând am adăugat un nou serviciu ce folosește tehnologia Vortex în patru pași: curățare, exfoliere, hidratare și regenerare simultane. Este vorba despre HydraFacial, un tratament non-invaziv, non-chirurgical, cu rezultate imediate, ce contribuie la îmbunătățirea texturii pielii, la atenuarea ridurilor, a liniilor fine, a imperfecțiunilor și la eliminarea impurităților.
Şi care sunt prețurile estimative pentru procedurile amintite mai sus?
Fiind proceduri ce implică aparatură performantă și expertiza unor specialiști atent selectați și formați, vorbim de un standard premium al serviciilor, iar prețurile reflectă acest standard. Pentru o ședință de remodelare corporală VelaShape prețul standard este de 100 euro, pentru criolipoliză 180 euro, în timp ce pentru drenajul limfatic avem un cost de 20 euro, iar pentru liftingul facial cu radiofrecvență 55 euro. Pentru o ședință de epilare definitivă pe tot corpul avem un cost de 390 euro, iar pentru terapia vampir o ședință este 230 euro.
În plus, avem periodic pachete cu oferte promoționale, ce aduc împreună cele mai populare proceduri ale clinicii de remodelare la prețuri cu discounturi de 20-25%. Vom pregăti pentru februarie și martie promoții speciale. Puteți urmări pagina de Facebook sau site-ul nostru (www.atelieruldeslabit.ro/) pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și oferte!
 
Ce vă deosebeşte de competitori?
Diferența cred că o face atitudinea personalului, grija pentru a asigura un climat de confort și ocrotire de la primul pas în clinică, astfel încât să convertim eventuala stânjeneală și nesiguranță a doamnelor și domnișoarelor care ne trec pragul în sentimente pozitive precum încrederea în sine, bucuria de a fi femeie și sentimentul reconfortant că fiecare dintre noi își poate cultiva frumusețea și se poate simți atrăgătoare la orice vârstă. Apoi, desigur, joacă un rol foarte important și aparatura extrem de performantă care garantează succesul tratamentelor și faptul că efectele se fac simțite chiar de la plecarea din clinică.
Ce reprezintă HydraFacial și care este publicul țintă căruia i se adresează? Care sunt beneficiile aduse pielii în timpul tratamentului și după? Exista vreun disconfort?
HydraFacial reunește acțiunea terapiilor de energizare și relaxare de tip SPA cu o tehnologie medicală avansată, ceea ce contribuie la rezultate instante, ce se mențin pe o durată lungă de timp. Tehnologia de ultimă generație a fost dezvoltată de către Edge Systems și folosește tehnologia Vortex în patru pași: curățare, exfoliere, hidratare și regenerare simultane. HydraFacial este un tratament non-invaziv, non-chirurgical, cu rezultate imediate, ce contribuie la îmbunătățirea texturii pielii, la atenuarea ridurilor, a liniilor fine, a imperfecțiunilor și la eliminarea impurităților. Tehnologia țintește și probleme precum deshidratarea sau excesul de sebum, fiind recomandată tuturor tipurilor de ten. Cu studii clinice care au demonstrat că este o soluție excelentă pentru rejuvenarea facială, cu efecte în refacerea țesutului, a depozitelor de colagen și amplificarea volumului feței, HydraFacial este un tratament complet, foarte eficient pentru probleme multiple ale tenului.
HydraFacial revoluționează tratamentul cosmetic clasic. Odată ce îl încerci nu mai concepi să revii la vechiul tratament de curățare (cu metoda manuală de extracție). Am căutat timp de 3 ani un echipament care să ofere cel puțin același efect ca un tratament facial cosmetic clasic și nu a fost niciunul care să se apropie măcar. HydraFacial nu doar că produce efectele dorite într-un timp foarte scurt, dar elimină disconfortul etapelor clasice de tratament, lăsând pielea curată fără să o agreseze.
Care este cel mai folosit tratament şi în cât timp se pot vedea rezultatele?
Una dintre cele mai solicitate proceduri de estetică facială în clinica noastră este liftingul facial cu radiofrecvență Safyre. O ședință durează 30 de minute, iar efectele sunt vizibile instant. Este o procedură deloc dureroasă, care are efecte imediate asupra elasticității pielii, stimulând procesul de eliberare a colagenului, prin încălzirea dermului în profunzime. Practic, ridurile sunt reduse vizibil, iar pielea devine mai luminoasă și mai tonifiată, conferind automat un aspect mai tânăr tenului.
În ceea ce privește tratamentele corporale, criolipoliza este cea mai populară, aș putea spune. Practic, este vorba despre un procedeu minim invaziv de distrugere localizată a țesutului adipos. Printr-o răcire controlată la -8 grade Celsius a zonei cu pricina, se elimină definitiv celulele grase. În cadrul unei singure ședințe se reduce o treime din țesutul nedorit, fără a leza în vreun fel organele interne și fără a ajunge la soluții drastice de tip intervenții chirurgicale.
Atât liftingul facial cu radiofrecvență Safyre, cât și criolipoliza sunt terapii apreciate și solicitate și de către bărbați.
Nu în ultimul rând, Terapia Vampir este o procedură medicală a cărei popularitate crește pe zi ce trece, datorită efectelor incredibile în ceea ce privește regenerarea pielii la capitolul fermitate, reducere riduri, întinerire.
Ce câştigă sau ce pierde o femeie care se implică activ în afacerea pe care o deţine?
Atunci cand ai propriul business te confrunți cu atât de multe provocări, plecând de la birocrație până la relațiile cu oamenii din echipă, rezistența lor la stres, adaptabilitatea lor la nou și motivarea lor să continue la randament maxim. Atâta vreme cât este business-ul tău, nu ai cum să rămâi indiferent la toate aceste momente delicate, în care se cere să iei atitudine și să reglezi resorturile de motivație ale angajaților sau eventualele blocaje birocratice, ca să enumăr doar situațiile cele mai frecvente. Și nu cred că este despre cât de greu este să fii femeie deținând acest rol versus să fii bărbat. Pentru că cel mai important cred că este, în astfel de momente de impas, să fii om.
De pierdut, pierzi timpul pe care îl petreci în exces și pe care nu îl poți recupera niciodată, însă, partea plină a paharului este aceea că vezi paciente mulțumite de exemplu în cazul business-ului meu, iar aceasta este motivația mea cea mai de preț. Per total, cred că oricum câștigi mai mult decât pierzi, dacă ai mindset-ul corect. Câștigi  experiență și mai ales răbdare. Înveți să ai răbdare, să vezi partea frumoasă a oamenilor și să te reinventezi ori de cate ori simți că este cazul.
Care sunt atuurile acesteia?
Dacă te referi la atuuri feminine în management, cred că aș putea puncta: empatia și tactul în a rezolva situațiile tensionate.
Ce alte planuri aveţi pentru Atelierul de Slăbit?
Așa cum spuneam, plănuim să deschidem o nouă clinică în zona de nord a capitalei. Pentru că știm cât de importantă este proximitatea pentru clienții noștri, am decis să facem lansarea noii locații, în zona Aviatorilor. Este vorba despre Clinica din Str. Av. Jean Textier nr. 3, Sector 1, București pe care o vom inaugura în luna martie. Noutatea pe care ne dorim să o aducem prin această a doua clinică este saltul către o abordare holistică, practic nu vom trata numai efectul factorilor din jur care determină deteriorarea aspectului nostru fizic și degradarea sănătății noastre, ci vom avea o abordare integrată de diagnosticare și alocare proceduri adecvate fiecărei persoane care ne va trece pragul. Vom dezvolta foarte mult aria expertizei medicale, inclusiv prin cooptarea în echipă a și mai multor cadre medicale specializate în dermatologie, obstetrică-ginecologie, endocrinologie, boli de nutriție și metabolice. Tot pentru a oferi pachetul complet de diagnoză și tratament, vom oferi și posibilitatea recoltării de analize medicale specializate în cadrul clinicii. Practic, vom face un pas dincolo de conceptul de clinică de estetică medicală, fără a ne transforma însă nici în spital. Vom păstra căldura și confortul cunoscute deja celor care ne trec pragul, în combinațite cu expertiza și profesionalismul cadrelor medicale pe care le regăsim și în untiăți medicale. Este un pariu al abordării holistice pe care îl facem în 2018 și care sperăm să se dovedească o pistă de succes și să venim astfel în întâmpinarea celor ce își doresc astfel de servicii de calitate.
Sunt româncele pregătite să renunțe la metodele chirurgicale sau încă nu?
Să știi că există o categorie de paciente gata să încerce noile proceduri chirurgicale și să-și asume cu usurință riscurile unei intervenții chirurgicale, iar la polul opus, este o altă categorie de paciente care cu greu se lasă convinse de un pas drastic. Mai există chiar și acele doamne și domnișoare care sunt sceptice și privind tratamentele non-invazive cum sunt cele din clinica noastră. Gradul de deschidere către nou este factorul hotărâtor și, desigur, gradul de informare cu privire la noutățile în domeniu.
Nu putem generaliza, pentru că este încă destul de fragmentat comportamentul de consum pe această nișă a procedurilor de înfrumusețare. Dar ceea ce observ în ultima vreme este o deschidere către terapii non-invazive, și chiar dacă se lasă mai greu convinse, femeile din România au început să se documenteze cu privire la aceste tratamente, ceea ce este foarte bine. Încă o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun.
Unde vă pot gasi cititorii nostri?
Ne pot găsi la Clinica din Bd. Gheorghe Șincai nr. 16, Sector 4, București în intervalul orar 09:00 – 21:00 și pot suna în prealabil pentru programări la numărul de telefon 031 405 3953.  Îi așteptăm și pe site (www.atelieruldeslabit.ro/) pentru mai multe informații despre proceduri și tratamente. Și nu în ultimul rând, îi așteptăm pe pagina noastră de Facebook, locul în care anunțăm noutățile, promoțiile și surprizele: www.facebook.com/atelieruldeslabit/