CityVisionMagazine

Sportivitate cu caracter exclusivist

Sportivitate cu caracter exclusivist: noua ediție Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Cei mai mulți dintre pasionații de automobile sport vor fi de acord că mașinile care poartă emblema Porsche au un farmec aparte. Cu toate acestea, divizia de personalizare a constructorului auto din Stuttgart are misiunea de a aduce un plus de rafinament și exclusivism mașinilor clienților care își doresc un Porsche unic, dar și pe aceea de a crea modele în ediție limitată, adresate colecționarilor și celor mai înfocați fani ai mărcii.

Noul 911 Turbo S Exclusive Series, creat de Porsche Exclusive Manufaktur, este cel mai puternic și mai special 911 Turbo S din toate timpurile. Coupé-ul are o putere de 607 CP, iar producția sa este limitată la 500 de unități în întreaga lume. Cu ocazia lansării acestui model exclusivist, Porsche a anunțat și schimbarea denumirii diviziei sale de personalizare, anterior cunoscute sub numele „Porsche Exclusive”, în „Porsche Exclusive Manufaktur”.

Ce face din noul 911 Turbo S o mașină exclusivistă? Pe scurt, o creștere de putere de 27 CP, un design exterior care frapează, materiale de cea mai înaltă calitate, combinate într-o manieră originală și detalii de lux. Mașina sport în ediție limitată a fost finisată manual, prin procedee laborioase, în noul atelier Porsche Exclusive Manufaktur, la sediul companiei din Zuffenhausen. O premieră pentru clienții mărcii o reprezintă posibilitatea de a comanda, la achiziția noului 911 Turbo S Exclusive Series, și un ceas configurat cu același design ca mașina lor sport.

Putere și performanțe sporite

Motorul boxer biturbo, cu șase cilindri, de 3,8 litri, cu un kit exclusiv pentru putere suplimentară, dezvoltă un cuplu maxim de 750 Nm, între 2.250 și 4.000 rpm, ceea ce înseamnă că 911 Turbo S Exclusive Series accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și că are nevoie de doar 9,6 secunde pentru a depăși pragul de 200 km/h. Noul 911 poate atinge o viteză maximă de 330 km/h. Consumul mixt de carburant este același ca la modelul standard, de 9,1 l/100 km și corespunde unei cantități de emisii de CO2 de 212 g/km.

Modelul 911 Turbo S Exclusive Series este echipat, în versiunea standard, cu jante de 20 inci, cu mecanism central de fixare, vopsite în negru și cu contur Golden Yellow Metallic, realizat printr-o nouă tehnologie cu laser. Pentru prima dată, etrierele pentru sistemul de frânare ceramic PCCB sunt dis-ponibile din fabrică în versiune vopsită în negru, cu sigla Porsche în finisaj Golden Yellow Metallic. Șasiul sport cu Porsche Active Suspension Management (PASM) și pachetul Sport Chrono sunt incluse în echiparea standard. Direcția pe puntea spate și Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) îmbunătățesc manevrabilitatea mașinii și asigură stabilitate pe șosea.

Design exterior de excepție

Ceea ce face ediția 911 Turbo S Exclusive Series atât de specială este finisajul

exclusivist Golden Yellow Metallic, alături de numeroasele accente cu aspect de carbon, precum cele de pe capotă, plafon și pragurile laterale. Cele două benzi cu textură de carbon de pe plafon și capotă accentuează aspectul sportiv al mașinii.

Partea din spate se evidențiază prin eleronul Aerokit-ului Turbo, noul spoiler spate, fantele în finisaj de carbon și prin sistemul de evacuare cu două țevi duble, din oțel inoxidabil, vopsite în negru. Aripile sunt ornate cu plăcuțe inscripționate cu „Porsche Exclusive Manufaktur”. În afară de Golden Yellow Metallic, pentru 911 Turbo S Exclusive Series este disponibilă o gamă variată de alte culori pentru exterior, selecționate cu atenție de designerii Porsche.

Detalii artizanale la interior

Compartimentul pentru pasageri este elegant și distinct. Scaunele sport cu reglare în 18 direcții sunt tapițate cu două straturi de piele perforată. Stratul inferior are două dungi Golden Yellow, creând un efect vizual unic. Cusăturile și siglele Turbo S de pe tetiere sunt de asemenea, realizate prin tighel în contrast Golden Yellow, iar tapițeria plafonului este fabricată din Alcantara, cu două benzi Golden Yellow. Un fir fin de cupru este încorporat în elementele de accent cu finisaj de carbon, incluse în pachetul special pentru interior. Plăcuța care indică numărul de serie limitată, poziționată pe partea laterală a scaunelor pasagerilor, subliniază caracterul exclusivist al mașinii. Pragurile ușilor, de asemenea finisate în carbon, sunt prevăzute cu inscripția Exclusive Series, iluminată.

Ceas creat de Porsche Design, asortat cu vehiculul

Ceasul Porsche Design 911 Turbo S Exclusive Series reprezintă o premieră pentru marca germană. Este pentru prima dată când Porsche Design lansează un ceas dedicat exclusiv clienților care achiziționează un model în ediție limitată, cu aceleași linii de design utilizate pe vehicul.

Accesoriul de lux combină caracteristicile ceasurilor Porsche Design cu caracterul unic al ediției limitate 911 Turbo S Exclusive Series. Exact la fel ca vehiculul, acesta este limitat la 500 de unități. Carcasa este realizată din titan ușor, iar învelișul negru din carbură de titan subliniază designul său sport. Cadranul din carbon este inspirat de benzile cu textură de carbon regăsite pe 911 Turbo S Exclusive și este finisat în aceeași vopsea utilizată pe vehicul. Designul rotorului este modelat după jantele modelului 911 Turbo S Exclusive și vopsit în culoarea originală. Mecanismul ceasului include un element tipic Porsche, iar emblema Porsche este și ea prezentă pe elementele mobile.

Accesorii de voiaj Exclusive Series

Clienții noului model se vor putea bucura de designul unic al ediției Exclusive Series și în afara vehiculului, cu setul de genți de voiaj din piele Exclusive Series. Liniile de design reiau conceptul întâlnit atât la exteriorul, cât și la interiorul mașinii sport, în timp ce dimensiunile celor două genți de voiaj, ale genții de zi și ale genții pentru costume au fost gândite pentru a încăpea perfect în compartimentul de bagaje disponibil în 911 Turbo S Exclusive Series.