CityVisionMagazine

Bianca Drăghiciu

Bianca Drăghiciu, vacanţă de cinci stele în Dubai!

Este câştigătoarea titlului de „Super Model of the World” și a premiului special al juriului „Best of the Best”, la concursul internațional „Little Miss World Universe 2016”, desfășurat în Bodrum, Turcia. După cinci ani de pregătire în modeling și prezentări de modă, inclusiv pentru Cătălin Botezatu, Bianca a reușit până acum să aibă propria emisiune de modă pentru copii, la un post de televiziune local. Recent, a fost într-o vacanţă în Dubai alături de familia sa şi ne-a povestit despre experienţa de acolo.

Povestiți-ne despre vacanța în Dubai. Cum a decurs această experiență? A fost prima data când ați ajuns acolo?

Strălucire… La Dubai totul strălucește: soarele arzător, clădirile din sticlă, mall-urile care mai de care mai opulente, faleza plină de hoteluri luxoase și terase cochete, plajele cu nisip auriu, arzător și piscinele luxuriante umbrite de palmieri. Dar cel mai mult strălucește Burj Khalifa. Cea mai înaltă clădire din lume (828 de metri), devenită atracția orașului, poate fi observată de departe, cu vârful străpungând cerul ca un ac, tuburi metalice puse una peste altă, din ce în ce mai subțiri până au ajuns la nori, la răcoarea de acolo. Seara, în Dubai, totul este scăldat de electricitate și mărgelele de lumina care conturează autostrăzile din oraș sparg întunericul, clădirile de sticlă se oglindesc una în lumina celeilalte, reclamele și luminițele din parcuri aduc un farmec aparte. Dubai … Eu l-am numit orașul luminilor, orașul bling-bling, orașul care nu doarme și nu se odihnește niciodată.

Atracția principală pentru turiști în Dubai rămân mall-urile pe care nu le-am numărat niciodată, dar le-am bătut la pas, încet-încet, îmbătată fiind de lumina zilei strecurată prin tavane de sticlă sau de decorațiunile sofisticate din vitrine. Zi sau noapte, mall-urile din Dubai sunt la fel: animate, pline de viață colorată, pestriță, sclipicioasă, amețitoare, obositoare și luxoasă. Pentru noi a fost a două oară când am ajuns în Dubai, dar am rămas la fel de impresionați ca prima data, pentru mine a fost vacanță perfectă!

Ce aţi vizitat şi ce v-a atras în mod deosebit?

De data aceasta nu am vizitat prea multe locuri, ci a fost mai mult o vacanță de relaxare. De aceea ne-am cazat la hotelul Atlantis The Palm Jumeirah, care este un hotel de 5 stele (chiar 6, potrivit unor surse) făcand parte din „resort”-ul de lux amplasat pe fâșia de pământ care descrie un cerc neterminat în jurul coroanei palmierului artificial ce dă numele insulei „The Palm”. Atlantis, la care se ajunge printr-un tunel subacvatic, dispune de 1539 camere de categorii diferite, decorate în stil arăbesc, cu paturi mari, jacuzzi și balcoane generoase cu vedere asupra Golfului Persic și complexului Atlantis. Numele complexului este inspirat, după cum poate bănuiti, de povestea continentului pierdut Atlantida, iar tema care se regăseste la nivelul întregului hotel și al împrejurimilor acestuia este una acvatică. Astfel, pe langă sutele de detalii specifice regnului marin prezente pe holuri, în camere, băi, la recepție, pe pereții și tavanul hotelului, complexul Atlantis mai cuprinde o serie de atracții din același registru care ne-au cucerit din prima clipă: „The Lost Chambers”- un soi de labirint subacvatic populat cu unele dintre cele mai spectaculoase și colorate specii de pești și alte vietăţi marine, un centru de scufundări, Dolphin Bay – unde am înotat și interacționat cu delfinii, o plajă privată cu nisip alb și fin unde ne-am putut răcori în apele turcoaz ale Golfului Persic și, nu în ultimul rând, cel mai mare parc acvatic din Orientul Mijlociu, Aquaventure. Pe langă piscină, săli de fitness și spa, oaspeții hotelului au acces nelimitat la water park. În plus faţă de cele de mai sus, hotelul îți ia ochii cu zecile de magazine de lux ori suveniruri, dar și restaurantele catalan, italian, franțuzesc, japonez, toate pentru o atmosferă de răsfăt total. Dacă vă mai spun că nu doar majoritatea camerelor, ci și toate aceste restaurante și baruri au vedere directă la acvariul gigantic cu care se făleste hotelul, cred că vă puteți imagina că priveliștea nu e de ici, de colo. Unde mai pui că hotelul are propriul său monorail care leagă resort-ul de secțiunea principală a insulelor Palm Jumeirah.

Cum a fost la delfinariu?

A fost cea mai extraordinară și emoționantă experiență din parcul de distracții este cu siguranță întâlnirea cu delfinii. Undeva, în acest parc, la vreo zece minute depărtare se află The Dolphin Bay. Bazinele delfinilor construite ca o lagună, cu o plajă de nisip auriu și vegetația luxuriantă ca o cortină în planul din spate, așteaptă turiștii ce doresc să interacționeze cu minunatele animale. Fiind o experiență ce nu trebuie ratată, n-am ratat-o. Așa am avut ocazia să îl cunosc și să interacționez cu delfinul Hilma. Am trăit un sentiment incredibil de liniște și libertate când am atins pielea sa fină și umedă. Este impresionant cât este de educat și cuminte respectând regulile simple și clare, inteligența lor este remarcabilă. Iar pentru binele tuturor există reguli ce trebuie respectate și de om, nu doar de animal. În programul la care am participat am înotat cu doi delfini – ei au înotat, eu doar am încercat să nu dau drumul înotătoarelor lor dorsale… Iar Hilma m-a împins cu botul în talpă parcurgând astfel în mare viteză toată lungimea lagunei. Sunt niște animale magnifice și experiența merită din plin. Dacă voi mai avea ocazia, nu voi sta pe gânduri.

Ce alte planuri de vacanţă aveţi pentru anul în curs? Pe unde vă vom mai vedea?

Probabil o să mai mergem o săptămână pe Coasta de Azur, iar apoi mă pregătesc pentru concursul „Princess of the World 2017” din Turcia.

Dar din punctul de vedere al modelingului. Pe ce podiumuri vei mai urcă?

Din punct de vedere al modelingului, am câteva proiecte importante care cu ajutorului lui Dumnezeu, sunt sigură că se vor realiza. O să avem câteva festivaluri și prezentări de modă foarte importante:

– 1 Iunie – prezentare de modă la Brașov ( Școala de modeling Cleopatra Popescu )

– 3 Iunie – Festivalul de modă de la Sibiu ( Școala de modeling Cleopatra Popescu )

– 10 Iunie – Festivalul de modă pentru copii, Kids Fashion Week 2017 București (Cătălin Botezatu )

– 16 iunie – prezentare de modă Alba Iulia ( Școala de modeling Cleopatra Popescu )

– 25 – 27 august – Festivalul de modă BE CREATIV SIBIU 2017.

Țin pe această cale să-i mulțumesc doamnei diriginte Negrilă Dorina și conducerii Școlii gimnaziale Nicolae Iorga la care învăț, pentru tot sprijinul acordat.