CityVisionMagazine

Ensar Duman

Ensar Duman: „Nu fac diferenţe între pacienţi. Nu contează cine vine la mine, eu vreau doar să ajut !”

Dacă nu l-ar trăda accentul și numele, ai putea să juri că Ensar Duman este român. Iubește România, cunoaște fiecare colțișor al țării, are o mulțime de prieteni români, iar activitatea profesională, din ultimii 15 ani, a dedicat-o… tot românilor. Petrece mai mult timp aici decât în Turcia, țara lui natală, și spune că România este a doua lui casă. Viața lui Ensar se împarte între București și Istanbul acolo unde, până acum, a dus câteva mii de pacienți, unii dintre ei datorându-i viaţa. Aflați totul despre activitatea sa de consilier medical, în rândurile următoare, chiar de la el.

Ensar, când ai început activitatea de consilier medical în România?

Lucrez în domeniul medical din 2012 și în toți acești ani, datorită implicării mele, aproximativ 3.500 de pacienți români au ajuns să fie tratați de specialiști, în clinicile noastre. Au fost cazuri de malpraxis, intervenții complicate, fie medicale, fie de ordin estetic sau reparator, la care au fost obținute rezultate optime, de fiecare dată. Am pârghiile necesare și cunosc ambele sisteme medicale: atuurile spitalelor din Turcia cu care am colaborat până acum (Esteworld, Anadolu, Dunyagoz, Acibadem și spitalul Amerikan), dar și sistemul medical românesc. Astfel că îmi este ușor să consiliez un pacient, atunci când îi aflu problemele.

Numeroase vedete au avut încredere în tine şi, implicit, în serviciile medicale din Turcia. Care sunt cele mai importante cazuri rezolvate din rândul personelor publice?

Aș dori să vă povestesc despre cazurile Nicoletei Luciu și Anamariei Prodan, pentru că ele au întâmpinat unele dintre cele mai grave probleme, cunoscute și în mass-media. Nicoleta a avut un implant de marime extrem de mare, din cauza căruia s-au dezvoltat probleme grave. S-a hotărât greu să se opereze, a venit când nu a mai suportat! Intervenția ei a durat câteva ore, timp în care medicii noştri de la Esteworld i-au scos implanturile și i-au pus altele noi, mult mai mici. Problemele au fost atât de grave, încât Nicoleta se gândise inclusiv la varianta că ar putea să rămână fără sâni. Dar totul a decurs perfect, iar ea are, acum, un bust foarte frumos.

Şi Anamaria Prodan?

Anamaria Prodan, la rândul ei, a fost diagnosticată din țară cu probleme și a venit în Turcia să se opereze. Medicii s-au ocupat de tot, au îndepărtat ceea ce a trebuit, iar Ana este, acum, perfect sănătoasă. De altfel, este una dintre cele mai fidele paciente ale noastre și a promis că va veni tot în Turcia, dacă va mai avea probleme.

La Esteworld, chirurgia estetică se îmbină cu rezolvarea problemelor medicale…

Da, nu numai la Esteworld. Eu colaborez cu mai multe clinici din Turcia și am reușit să rezolv și cazuri exclusiv medicale. Pentru cei care nu își mai amintesc, și pe mama Lorei am dus-o tot în Turcia. A fost diagnosticată cu cancer la sân, a făcut operația acolo, iar acum se simte bine, totul este sub control. Chiar și iubitul Lorei a mers în Turcia, pentru rezolvarea unei probleme la rinichi. Din fericire, în cazul lui nu a fost ceva atât de grav. În Turcia sunt medici foarte buni, iar aparatura medicală este una de ultima generație, asta ajută foarte mult. Începând de la analize și până la intervențiile propriu-zise.

Ce caz consideri emblematic pentru activitatea ta?

Pentru mine, toate cazurile rezolvate sunt importante, eu nu fac diferențe între pacienți. Nu contează că este vedetă sau om obișnuit, care nu apare la televizor. Vreau să ajut oamenii să fie sănătoși, să își recapete încrederea în sine. Că ajut la rezolvarea unui caz de cancer sau că reușesc să fac un om să scape de complexe fizice, bucuria este aceeași. Totuși, cred că ar trebui să o menționez pe Andreea Tonciu. Cazul ei a fost foarte mediatizat, pentru că schimbarea este una extrem de vizibilă. Ea a avut complexe, lumea o jignea, dar nu a avut curaj să facă operația, deși își dorea, pentru că nu avea încredere. Până ne-a întâlnit pe noi. Operația ei a fost una obișnuită și, în doar câteva ore, viață ei s-a schimbat cu totul. Acum, Andreea este alt om, pur și simplu. Arată altfel, are altă încredere în ea. Sunt foarte bucuros! Ulterior, Andreea s-a întors la noi și și-a schimbat implantul de silicon, dar și-a mărit și buzele. Și a promis că se va întoarce de fiecare dată când va mai avea nevoie. Vedeți voi, noi suntem o mare familie. Pacienții noştri rămân prietenii noștri.

Există şi bărbaţi pe care îi duceţi în Turcia, pentru intervenţii estetice?

Da, implantul de păr este o intervenție extrem de populară, noi avem zeci de cazuri rezolvate, săptămânal. Dintre persoanele publice de la noi, Mihai Morar a fost ultimul pacient, iar rezultatele sunt uimitoare. La doar trei luni, avea un păr de invidiat. Acum, dacă vă uitați la el, se mândrește cu un păr foarte des și nici prin gând nu ți-ar trece că are o intervenție, un implant. Aspectul e foarte natural, iar el este foarte mulțumit. Intervenția nu este una dificilă, iar rezultatele sunt garantate în cazul unui pacient potrivit pentru această intervenţie, să punem în față, unde este chelia.

Ce ar trebui să mai ştie pacienţii din România despre serviciile medicale şi estetice din Turcia?

În Turcia există alte condiţii în cadrul spitalelor, care deţin aparatură de ultima generație, care pot oferi rezultate mai sigure. Mai sunt oameni care se sperie de prețuri. În ceea ce privește chirurgia estetică, vreau să spun că prețurile încep de la 2.500 de euro pentru o operație. Sunt aceleași prețuri pe care le găsiți și în România. Plus că noi promovăm și turismul medical, astfel că puteți profita de ocazie și să va relaxați câteva zile la Istanbul, care este un oraș fermecător.