CityVisionMagazine

Healthcare – Ana Maria Nedelcu

Remodelarea și întinerirea facială, corporală și tratamentul modern al celulitei

Ana Maria Nedelcu este dublu licențiată, dedicată de peste 15 ani domeniului esteticii paramedicale. Aceasta a aprofundat studiul tratamentelor antiaging, a procedurilor laser și a peeling-urilor chimice. În urma experienței și a rezultatelor obținute, este invitată la Filorga Academy pentru a se specializa în tratamentele Filorga, devenind primul trainer autorizat din România.

Dermaspa este unic reprezentant în România al produsului Luscious Lips Anti-aging, singurul tratament certificat medical și recomandat pentru îngrijirea buzelor după injectarea cu acid hialuronic. De asemenea, este reprezentant și distribuitor autorizat al brandurilor LiLash și LiBrow, considerate de către comunitatea științifică a fi pe primul loc în topul celor mai eficiente tratamente pentru stimularea creșterii genelor și a sprâncenelor.

Este fondator al magazinului online SkinShop.ro, singura platformă online ce oferă tratamente premium, elaborate și personalizate de către medicii specialiști și esteticieni, pentru a îndeplini nevoile unice ale clienților. Împreună cu soțul său, Dr. Irinel Nedelcu, medic primar dermato-venerolog, doctor în științe medicale, a înființat Institutul Dermato Estetic Dr. Irinel Nedelcu.

În viața omului modern, ca efect al alimentației și sedentarismului, dar și pe un fond genetic predispozant, se extind progresiv două stări morbide ale țesutului adipos și anume: obezitatea și lipodistrofia ginoidă, aceasta din urmă fiind cunoscută mai des cu termenul de celulită. Spre deosebire de obezitate, care este definită de un exces general al țesutului adipos, celulita poate apărea chiar și la persoane fără exces relativ al țesutului adipos. Este de fapt o herniere a grăsimii subcutanate cu dispunere neuniformă, apărută în lipsa organizării în structura normală a septurilor conjuctive fibroase care mențin arhitectura normală a lobulilor adipoși, dând aspect neuniform, denivelat, nodular al pielii din regiunea afectată. Septurile sunt fibre rigide ancorate care nu se întind cu pielea pe măsură ce volumul din interiorul pereților camerei crește. Atunci când camera de grăsime devine prea întinsă de celulele grase expandate și din cauza lichidelor intercelulare reținute, aceasta pătrunde dincolo de lungimea septurilor verticale, împingând suprafața pielii și creând pielea cu aspect de coajă de portocală.

Celulita se localizează cel mai frecvent pe fese, coapse și abdomen. Marea majoritate a cazurilor de celulită, respectiv peste 90%, este reprezentată de femei. Este demonstrată implicația hormonilor sexuali feminini în cauzalitatea acestei afecțiuni, alături de factori genetici, stres, microcirculație, neurotransmițători sau factori inflamatori generali și locali. Legătura între tratamentul obezității și cel al celulitei este reprezentată de necesitatea remodelării țesutului fibros conjunctiv. Este cunoscută drama estetică a pielii flasce a persoanelor care au slăbit mult, apărută prin pierderea susținerii oferite de structura conjunctivă țesutului adipos. În cazul celulitei, în paralel cu necesitatea diminuării localizate a lobulilor adipoși distrofici, apare imperios necesară stimularea organizării țesutului fibros în vederea recuperării uniformității și elasticității pielii. Evoluția tehnică și studiile clinice efectuate au permis îmbinarea celor trei metode terapeutice demonstrate ca fiind cele mai eficiente în remodelarea corporală și tratamentul celulitei: masajul pulsat, radiofrecvența și lumina infraroșie.

Bazat pe tehnologia elos, VelaShape III tratează simultan zona cu radiofrecvență bipolară, infraroșu, vacuum pulsat și role mecanice pentru drenaj limfatic, realizând o încălzire precisă a țesutului până la 15 mm adâncime. Combinația IR cu vacuum cuplată cu tehnologia RF permite încălzirea profundă a țesutului gras (adipocitelor), a septurilor fibroase conective din jurul lor și a fibrelor de colagen. Designul optim al electrozilor și aplicarea concomitentă a vacuumului permite penetrarea energiei mai repede și mai adânc. Acest lucru crește circulația sangvină, drenajul limfatic, metabolismul celular și depunerea colagenului nou. Mai mult, stimulează activitatea fibroblastelor și remodelează matricea extracelulară.

Pentru zona decolteului, gâtului, zona submandibulară (gușa), a feței, dar și a brațelor remodelarea se completează cu succes, obținând rezultate excelente, cu ajutorul Ultherapy.

Ultherapy este singura procedură noninvazivă aprobată FDA pentru liftingul feței, gâtului și decolteului, o metodă de regenerare și întinerire noninvazivă, bazată pe transformarea energiei ultrasunetelor microfocusate, punctiform, în energie termică. Ultherapy acționează pe baza tehnologiei cu ultrasunet focusat și cu ajutorul ei se pot obține rezultate comparabile cu intervențiile chirurgicale. Diferența dintre Ultherapy și orice altă procedură invazivă este că aceasta nu lezează suprafața pielii (vezi imaginea de mai jos).

Această energie inițiază un răspuns natural în organism ce stimulează creșterea de țesut nou și reface rețeaua de colagen. Unii pacienți văd un rezultat imediat după tratament, dar efectele reale apar după 2-3 luni, pe măsură ce rețeaua de colagen se reface, iar pielea devine mai fermă, vizibil îmbunătățită.

Cum funcţionează tratamentul ULTHERAPY?

Spre deosebire de lasere, radiofrecvență sau alte tehnologii, Ultherapy livrează energia cu precizie la nivele optime ale pielii, fără a leza epidermul. De asemenea, unic pentru Ultherapy este utilizarea de imagistică cu ultrasunete, ce permite doctorilor să vadă straturile de țesut pe care le tratează, asigurându-se că energia este livrată eficient și sigur acolo unde este nevoie. De acesta abordare terapeutică pot beneficia persoanele după 30 de ani, vârstă la care începe să se observe scăderea fermității țesutului cutanat, apariția laxității și a ridurilor. Atât femeile, cât și bărbații pot beneficia de aceste tratamente.

Velashape III şi Ultherapy sunt disponibile în Institutul Dermato Estetic Dr. Irinel Nedelcu  în parteneriat cu Natural Beauty by Adriana Petrescu.