CityVisionMagazine

Bentley Continental Porsche Cayenne Platinum Edition

Când performanțele de top pe șosea
întâlnesc rafinamentul autentic Bentley

Motor W 12 ce generează 710 CP, cuplu maxim de 1.017 Nm, accelerație 0-100 km/h în doar 3,5 secunde și viteză maximă de 336 km/h. Sunt cifrele care definesc cel mai rapid și mai puternic automobil de lux cu patru locuri din lume, precum și cel mai puternic model de serie produs vreodată la fabrica din Crewe: noul Bentley Continental Supersports.

Versiunea decapotabilă, Continental Supersports Convertible, este, la rândul său, cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume și atinge 100 km/h în 3,9 secunde, în drumul său către viteza maximă de 330 km/h.

Deși conducătorul auto se va bucura de o experiență de condus extrem de intensă la volanul noului Supersports, rafinamentul și confortul specifice călătoriilor la bordul unui model Continental nu au fost deloc compromise. Dimpotrivă, fuziunea armonioasă a luxului cu performanțele de top pe șosea este rețeta secretă ce poziționează noul Supersports în vârful segmentului de modele grand tourer.

Putere și cuplu extreme. Performanțe care ies în evidență

Secretul performanțelor de invidiat ale noului Continental Supersports îl reprezintă turbocompresoarele reproiectate, cu o capacitate mai mare și un sistem revizuit de răcire cu aer, care generează o capacitate mai mare de accelerare și putere suplimentară. Modificările ample ale motorului rezultă într-o creștere de 80 CP și 217 Nm față de modelul Supersports din 2009 – o îmbunătățire cu 10% a raportului putere-greutate și cu 25% a raportului cuplu-greutate. Viteza maximă a crescut, și ea, cu 8 km/h, în timp ce durata de accelerare 0-100 km/h a scăzut cu 0,3 secunde.

Noul Supersports beneficiază, de asemenea, de un nou convertizor de cuplu care se blochează mai repede, permițând masinii să profite la maxim de noul cuplu de 1.017 Nm și să accelereze la pornirea de pe loc chiar și mai rapid.

Pentru ca aceste performanțe extraordinare să poată fi ținute în frâu, noul Supersports este echipat cu frâne ceramice ultra-performante, cu răcire îmbunătățită. Discurile de frână sunt cele mai mari de acest tip din lume, oferind performanțe excelente, în condiții extreme.

Frânele sunt amplasate în spatele unor jante ușoare din aliaj forjat de 21″, împreună reducând greutatea mașinii cu 20 kg. Alte 5 kg pot fi economisite printr-un sistem de evacuare din titan, disponibil opțional. Noul Supersports este cea mai ușoară versiune a actualului Continental GT și mai ușor decât modelul Supersports cu patru locuri din 2009.

Îmbunătățind experiența conducătorului auto încă și mai mult, sistemul de evacuare a fost reproiectat pentru a „respira” mai liber și pentru a produce, pe șosea, o coloană sonoră în stilul Bentley, schimbarea într-o treaptă inferioară imitând sunetul unui foc de pușcă.

Manevrabilitate superioară și rafinament de lux

Aceste performanțe sunt egalate de manevrabilitate atletică. Noul Supersports dispune de o versiune calibrată și actualizată a sistemului de vectorizare a cuplului, introdus pentru prima dată pe Continental GT3-R.

Acest sistem dinamic frânează separat roțile din față și roțile din spate în timpul accelerării la ieșirea din viraje pentru a crește performanța, menținând, în același timp, puterea deplină a roților libere. De asemenea, sistemul frânează interiorul roților din spate la virare, pentru agilitate sporită. Acesta dispune și de un sistem de control al stabilității personalizat, mai puțin invaziv, pentru o reacție mai precisă a șasiului.

Noul Supersports păstrează raportul cuplului specific sistemului cu tracțiune integrală Bentley, transmițând 60% din puterea motorului la roțile din spate, în versiune standard, pentru un caracter mai echilibrat și mai sportiv, dar oferă și posibilitatea de a regla raportul cuplului față-spate în funcție de tracțiunea disponibilă.

Cu toată orientarea asupra îmbunătățirii dinamicii de condus, suspensia mai joasă și mai rigidă a noului Supersports oferă aceeași plăcere a călătoriilor de lux pentru pasagerii care doresc să acopere distanțe lungi în confort suprem.

Designul personalizat subliniază caracterul performant

Noul Continental Supersports etalează detalii exterioare si interioare unice, care reflectă progresul semnificativ la nivel de performanțe al acestui grand tourer de top.

Modificările exterioare includ barele de protecție față și spate reproiectate, ce încorporează un splitter și un difuzor din fibră de carbon, noi extensii ale pragurilor laterale și guri de aerisire a capotei de asemenea finisate în fibră de carbon, guri aerisire pe aripa față în finisaj negru-lucios și un nou design al sistemului de evacuare, tot în finisaj negru lucios. În completarea aspectului exterior dramatic vin farurile și stopurile într-o nuanță închisă și o serie de detalii lucioase cu finisaj negru pentru grilele frontale, lumini, bara de protecție din spate, mânerele portierelor și ramele geamurilor.

Noul Continental Supersports Convertible oferă luxul și rafinamentul unui coupé, care se transformă, însă, într-un open-tourer ce întoarce capete la o simplă atingere de buton. Capota cu mai multe straturi asigură un nivel ridicat de rafinament și de izolare fonică. Testat riguros în toate condițiile meteo, de la -30°C până la peste +50°C, noul Supersports rezistă chiar și pe ploaie musonică, menținând o temperatură confortabilă chiar și în zilele cele mai friguroase.

O altă opțiune practică, funcția de încălzire a gâtului, transformă condusul în aer liber într-o experiență atrăgătoare și plăcută chiar și în zilele mai răcoroase de primăvară sau toamnă. Decapotat, Continental Supersports Convertible oferă performanțe extraordinare, dublate de senzațiile tari ale condusului în aer liber. Cu capota trasă, e o limuzină la fel de practică pe tot parcursul anului, ca și colegul său de garaj, modelul coupé.

În interior, o mulțime de detalii stilistice personalizate contribuie la crearea unei experiențe luxoase, contemporane, dar în același timp tipic britanice.

Trei culori se îmbină în primul interior de acest gen oferit în actuala generație Continental GT. Scaunele și tapițeria ușilor sunt decorate cu un nou design de tighel în diamant, pentru crearea unei semnături unice în Alcantara, în timp ce panourile Supersports din fibră de carbon se alătură listei existente de zece tipuri de furnir și de finisaje tehnice disponibile. Interiorul este completat de o nouă emblemă brodată Supersports și de un volan și un schimbător de viteze Supersports, ambele purtând accente Alcantara.

Un sistem de eșapament din titan e disponibil pentru conducătorii auto care își doresc o experiență auditivă mai intensă. Alături de un sunet inconfundabil, sistemul din titan contribuie și la reducerea greutății automobilului.

Pentru clienții Supersports care își doresc un grad și mai mare de personalizare, există un pachet ‘X Specification’, care constă în opt versiuni de vopsire duo-tone, alături de oglinzi exterioare și apărătoare din fibră de carbon. Sistemul de eșapament din titan e inclus și el în pachet, alături de finisajul din fibră de carbon pentru interiorul ușilor, de caseta din fibră de carbon care acoperă motorul și de jantele de 21″ vopsite în negru lucios.

Ca în cazul tuturor limuzinelor Bentley, modelul Supersports poate să intre pe mâna artizanilor de la Mulliner, departamentul de personalizare al Bentley, care răspunde tuturor cerințelor individuale ale clienților.